Over Evert Sillem

Vioolles in Amsterdam

Photograph © Mathijs Wessing
Photograph © Mathijs Wessing

Evert Sillem kreeg zijn eerste vioollessen van Coosje Wijzenbeek en Davina van Wely. Vervolgens studeerde hij bij Philipp Hirschhorn aan het Utrechts Conservatorium, aan het Koninklijk Conservatorium bij Jaring Walta en aan het Royal College of Music, Londen bij Grigory Zhislin. Evert volgde masterclasses bij o.a. Igor Oistrach, Asya Kushner en Michael Kugel. 

 

Een aantal jaren was Evert als eerste violist verbonden aan het Orquesta Filarmónica de Las Palmas (Spanje) waarna hij enige tijd remplaceerde bij verschillende Nederlandse orkesten.

 

Naast zijn lespraktijk gaf Evert cursussen in binnen- en buitenland (o.a. Spanje, Cuba) en treedt hij op met verschillende pianisten en ensembles.


Leerlingen van Evert wonnen prijzen op diverse Nederlandse concoursen. Evert was van 2008 tot 2012 hoofdredacteur van het tijdschrift ARCO, de Nederlands-Vlaamse publicatie van de E.S.T.A. (European String Teachers Association).

 

Naast zijn lespraktijk in Amsterdam is Evert docent viool en altviool bij FluXus Centrum voor de Kunsten, Zaandam en aan de Vrije Muziekschool Spaarne te Haarlem. Ook geeft Evert altvioolles op basisschool De Verrekijker, Julianadorp, in opdracht van Triade Huis van de Kunsten, Den Helder.